Opplevelser

En ting er sikkert: du trenger aldri å kjede deg på Øysang! Her er det flust å finne på for store og små. Like i nærheten ligger en lekeplass, flere idrettsbaner og et aktivitetssenter. 15 minutter unna trafikkerer Norges eldste treferge fram og tilbake til Risør; en opplevelse i seg selv! Norges største familieattraksjon, dyreparken i Kristiansand, er 1,5 timer unna med bil.

Øysang Aktivitetspark

På Øysangkollen ligger et stort aktivitetsområde med fine tilbud til både barn og voksne. To nyoppussede tennisbaner står klare til bruk. Her finner du også en stor, trivelig lekeplass, sandvolleyballbane og flerbruksbane for basket, fotball og håndball.

Hødnebøkilen

Følg turstien ned fra Øysang og du kommer til Hødnebøkilen. Her ligger MF Øisang, Norges eldste treferge. Om sommeren kjører den mellom Øysang og Risør flere ganger om dagen. Du kan også be om å bli sluppet av og hentet på den nydelige badeplassen «Lille Danmark» i Risørs skjønne skjærgård. Hødnebøkilen er også en ypperlig plass å ta med barna på krabbefiske.

Hødnebøkilen
jegertunet aktiviteter øysang

Jegertunet

Like ved hyttefeltene ligger Jegertunet; den ideelle naboen for deg som lengter etter sydenfølelsen. Her kan du nyte late dager i solsengene ved bassenget. Spise et godt måltid eller ta deg en duggfrisk drink eller to. Senteret drives av trivelige Espen og Ingunn Engebretsen, som også har åpnet en liten interiør-og klesbutikk på stedet.

Vindvik stranden

En gåtur unna hyttefeltene ligger Vindvikstranda med alt som hører sommeren til. Sand mellom tærne. Fregner på nesa. Jordbær i kurven. Er du glad i å bade i saltvann, er dette den ideelle plassen for deg. Her er det langgrunt og barnevennlig og stranden er omkranset av vakker skog.

Skarvann

Ferskvannet Skarvann byr på flotte naturopplevelser og bademuligheter.
Her kan du bade på en flott sandstrand med badebrygge.
Du kan padle kano, utforske de mange holmene eller vandre på stier.
Her ligger også Camp skarvann, der finnes det muligheter for badestamp, klatring, pil og bue skyting fisking med mer.

Den lille dyrehagen

I Den lille dyrehagen på Brokelandsheia kan du vandre rundt i en fantastisk regnskog på hele 1200 kvadratmeter! Underveis møter du alt fra apekatter til krokodiller, fugler og fisk, slanger og sommerfugler, øgler og lemurer. Utendørs ligger Barnas seter, hvor barna kan se og bli bedre kjent med de vanligste gårdsdyrene.

Dyreparken i Kristiansand

Barnas favoritt! Dyreparken i Kristiansand ligger 1,5 timer med bil fra Øysang. Dyreparken byr på opplevelser av en annen verden med 123 ulike dyrearter, eget badeland, Kardemomme by, Hakkebakkeskogen, Kaptein Sabeltanns verden og mye mer! Dyreparken er Norges største familieattraksjon med over en million besøkende.

Fergetur med MF Øisang

Velkommen ombord på MF Øisang; Norges eldste bilferge i tre. Den ble bygget ved Moen Trebåtbyggeri i 1950, kan ta 60 passasjerer og har plass til tre biler på hver tur. Trebåten, som er en attraksjon i seg selv, går i rute mellom Øysang og Risør by. Om sommeren kan du be om å bli sluppet av og hentet på badestedet «Lille Danmark» i Risørs skjærgård.

Vi kontakter deg!

Legg igjen en melding så vil vi kontakte deg.

Vi kontakter deg!

Legg igjen en melding så vil vi kontakte deg.

Start typing and press Enter to search

Kystperler Øysang