Kystperler

Ah, livet i skjærgården… Med hytte på Øysang har du en imponerende samling kystperler for dine føtter (eller din baug). Utforsk glattskurte svaberg og langgrunne sandstrender. Nyt sommeren, stemningen, Sørlandet! De sjarmerende kystbyene Risør og Kragerø byr på trange gater, små nisjebutikker og unike spisesteder.

Risør

Risør

Risør, også kjent som «Den hvite by ved Skagerrak», er en av de best bevarte trehusbyene i Europa. Bli med på byvandring blant hvite trehus, blomsterkledde smug og unike nisjebutikker. Titt innom akvariet og galleriene eller utforsk turstiene. Spaser til friluftsområdet Urheia og Risørflekken; et gammelt sjømerke med panoramautsikt over byen, havna, Stangholmen fyr og skjærgården.

Kragerø

Edvard Munch kalte Kragerø for «perlen blant kystbyene». Den har intet mindre enn 450 øyer, holmer og skjær som bare venter på at du skal utforske dem. Dessuten er byens unike atmosfære en attraksjon i seg selv. Koselige kafeer, gallerier og spesialbutikker ligger tett i tett i de smale gatene og smugene. I tillegg er det nok av tilbud for den fartsglade. Sjørafting (RIB) på Kragerø Action Park gir et adrenalinkick du sent vil glemme!

Kragerø
Stabbestad

Stabbestad

Stabbestad ligger på en halvøy utenfor Kragerø. Her kan du nyte late sommerdager på stranda eller utforske naturen; en etappe av kyststien starter nettopp her. På åskammen over Stabbestad ligger Kragerø Resort med sine mange fasiliteter, som beach club, stupetårn, saltvannsbasseng, restaurant, volleyball- og golfbane. Vestre Stabbestad ligger en snau kilometer fra fergeleiet. Her er det en stor gressplen, sandstrand, båt- og badeplass med stupebrett.

Portør

På en liten «avstikker» fra Levangshalvøya ligger naturskjønne og idylliske Portør, som er en del av Jomfruland Nasjonalpark. Stedet byr på storslagen natur med mange flotte viker og glattskurte svaberg så langt øyet kan se. Du kan gjerne benytte anledningen til å utforske mer av den 27 kilometer lange nasjonalparken, som egner seg perfekt for båtturer, kajakkpadling, fotturer, fugletitting og fotografering – så vel som dykking, bading og fisking.

Portør
Lyngør

Lyngør

Lyngør er et bilfritt øyparadis i Tvedestrand kommune. Den hvitmalte landsbyen i havet er kåret til Europas best bevarte tettsted og en av Europas ti beste øyer å besøke. De gamle, hvitmalte sørlandshusene ligger tett i tett i vannkanten. Skipperhus, loshus og tidligere skjenkestuer minner om den gylne seilskutetiden på 1800-tallet. Det er verdt turen alene å spasere rundt i de sjarmerende, smale gatene og på stiene som snor seg mellom husene. Dessuten er øysamfunnet er et eldorado for både badenymfer og fiskere.
Jomfruland.

Jomfruland

Øya Jomfruland er en naturperle ytterst i Kragerøskjærgården. Her er det fint å gå, men nydelig å sykle. Hver vår strømmer besøkende til den flate øya for å oppleve vårens vakreste eventyr; en magisk hvitveisblomstring i den trolske eikeskogen. Med gunstig klima og rik vegetasjon ligger dessuten forholdene til rette for et mangfoldig fugleliv. Jomfruland fuglestasjon holder til på Øitangen ved nordspissen av øya; åpent for alle fugleinteresserte.

Fra Jomfrulandstårnet ser du utover Jomfruland, Skåtøy og Skien. På utsiden av Jomfruland ligger rullesteinstrender med havet rett ut; et fascinerende skue! Saltstein er et av de mest populære områdene, hvor du kan bade og sole deg på en varm sommerdag.

Vi kontakter deg!

Legg igjen en melding så vil vi kontakte deg.

Vi kontakter deg!

Legg igjen en melding så vil vi kontakte deg.

Start typing and press Enter to search

Aktiviteter Øysang ferje